A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Heszperidák 970×550
Henkel 970*250
Becmol 300×300

Milyen káros hatásai vannak, ha a téli gumi marad a jó időre?

finn wellness 640*360

Ha téli gumikat használsz jó időben, néhány káros hatásra számíthatsz:

  1. Hosszabb féktávolság: A téli gumik jellemzően puhaabbak és mintásabbak, mint a nyári gumik, ami jobb tapadást biztosít hideg és havas útviszonyok között. Azonban jó időben ez a mintázat és a gumi puhasága hosszabb féktávolságot eredményezhet.
  2. Magasabb üzemanyag-fogyasztás: A téli gumik nagyobb gördülési ellenállással rendelkeznek, ami növelheti az üzemanyag-fogyasztást. Jó időben, ahol nincs szükség a nagyobb tapadásra és vonóerőre, ez a jelenség csak felesleges költséget jelent.
  3. Kopás és károsodás: A téli gumik gyorsabban kopnak és károsodnak, ha jó időben használják őket. A puha gumi és a mintázat gyorsabban kopik, ami csökkentheti a futómű teljesítményét és élettartamát.
  4. Komfortcsökkenés: A téli gumik zajosabbak lehetnek és kevésbé kényelmesek a nyári gumikhoz képest. Ez a zaj és a merevebb futómű érezhető komfortcsökkenést eredményezhet.
  5. Vonzóbb lehet a rendőri ellenőrzés: Egyes országokban és régiókban a téli gumik használata jó időben törvénybe ütköző lehet, és büntetést vonhat maga után. A rendőri ellenőrzéseken történő kiszúrás esélye is megnőhet.

Összességében, ha nincs szükség téli gumikra jó időben, érdemes átváltani nyári gumikra a biztonságosabb és gazdaságosabb vezetés érdekében. Fontos azonban megjegyezni, hogy az átállás előtt mindig ellenőrizd az aktuális útviszonyokat és a helyi jogszabályokat.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások