A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
praktiker 970×550
acapella 970×250
Henkel 300*300

Ezért fontos a gyermekülés

ATENOR23_LAKE11_Banner_300x250_SZZS

A gyermekek biztonsága az autóban kiemelten fontos, és a megfelelő gyerekülés használata számos országban, köztük Magyarországon is törvényben előírt. A gyermekek koruk és méretük alapján különböző típusú gyereküléseken utaznak, hogy megfelelő védelmet biztosítsanak a különböző típusú balesetek esetén.

Gyermekülés Használata Magyarországon

A magyar jogszabályok szerint:

  1. 12 Év vagy 150 cm: A törvény előírja, hogy a 12. életévüket be nem töltött gyermekek vagy az 150 cm-nél alacsonyabb termetűek kötelesek gyerekülést használni az autóban.
  2. Hátulra Fordított Gyerekülés: Az 1 évnél fiatalabb vagy a 9 kg-nál könnyebb súlyú gyermekeket hátulra fordított gyerekülésben kell szállítani.
  3. Előre Fordított Gyerekülés: Az 1 évnél idősebb és a 9 kg-nál nehezebb gyermekeket előre fordított gyerekülésben kell szállítani.
  4. Booster (Ülésmagasító) Ülés: Ha a gyermek már elért egy bizonyos életkort és súlyt, általában 4 éves kortól és 18 kg-tól kezdve, akkor használhat ülésmagasítót, amelyet autóüléshez rögzítenek.

Miért Fontos a Gyerekülés?

  1. Biztonság: A gyermekek testfelépítése és mérete különbözik a felnőttekétől, így szükségük van különleges védelemre balesetek esetén. A gyerekülések kialakítása és rögzítése biztosítja, hogy a gyermek testének minden része megfelelően legyen védve.
  2. Megfelelő Illeszkedés: A gyerekülések mérete és kialakítása a gyermekek testméretéhez és fejlődési szakaszához igazodik, így optimális védelmet nyújt.
  3. Törvényi Kötelezettség: Több országban, így Magyarországon is, törvény írja elő a gyerekülés használatát egy bizonyos életkor és méret alatt.
  4. Balesetek Megelőzése: A megfelelően rögzített gyerekülés megakadályozza, hogy a gyermek az autóban utazás közben veszélyes módon mozogjon.

Mindig fontos ellenőrizni az autóülés előírásait és a helyi jogszabályokat, valamint gondoskodni róla, hogy a gyermekülés megfelelően legyen beszerelve és használva minden utazás során. A gyermekek biztonsága érdekében a megfelelő gyerekülés kiválasztása és használata rendkívül fontos.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások