A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
stihl 970×550
EfEf 970*250
M-gel 300*300

4 évszakos gumi? Melyiket válasszam?

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

Sok ember bizonytalan, hogy a négy évszakos vagy a téli gumi mellett tegyék le a voksukat. Nos itt van néhány segítség eligazodni!

Mik az előnyei:

  1. Sokoldalúság: A 4 évszakos gumik sokoldalú megoldást kínálnak, amely megfelelnek enyhe vagy változékony időjárási körülményeknek egész évben. Nem kell szezonálisan cserélni őket, így kényelmesek és praktikusak.
  2. Költséghatékonyság: Mind a nyári mind a téli hónap megkezdésével a szezonnak megfelelő gumit bizony vagy saját magadnak(ez utóbbi valóban a legköltséghatékonyabb) vagy pedig szakemberrel de le kell cserélni. Ha szakember mellett döntünk ez nagyjából 25-35.000 Ft körül mozog, műhelye válogatja. Ne feledkezzünk meg ugye ha nincs lehetőségünk otthon vagy bárhol ingyen tárolni a lecserélt gumikat akkor bizony ez is plusz költség/hó.

Mi a hátránya:

  1. Korlátozott téli teljesítmény: Az igazi téli körülmények között, például nagyon hideg időben, hóban vagy jeges utakon, a 4 évszakos gumik nem nyújtanak olyan jó tapadást és irányíthatóságot, mint a speciális téli gumiabroncsok. Ez különösen veszélyes teheti a vezetést a hidegebb hónapokban, főleg ha havazott is és fagyott az út.

Ha összességében nézzük melyik a jobb minden guminak megvannak a saját előnyei, vegyük például a téli gumit. A téli gumiabroncsok számos előnnyel járnak hideg és havas időjárás esetén. A fő ok, amiért jó választás lehet télen az a kiváló tapadás hóban és jeges úton. A téli gumik speciális mintázatuknak és gumiösszetételüknek minden jobb tapadást biztosítanak havas és jeges utakon. Ez növeli az irányíthatóságot és csökkenti a csúszás veszélyét. Másfelől itt van a nyári gumi: Ami kiváló tapadást biztosítanak a száraz utakon, a nyári gumiabroncsok további előnye közé tartozik az optimális kezelhetőség nedves és száraz állapotban egyaránt. Ez részben a speciálisan kialakított gumiabroncs-lamelláknak köszönhető. Jobb tapadási lehetőséget kínálnak, ami előnyös a vízen futás kockázatának minimalizálásához.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások