A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Gancia 970×550
Perfect Look 970*250
EfEf 300*300

Így lesz a használt autógumikból gazdaságpörgető alapanyag

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

Afrikában a máshol már használaton kívüli autógumik újrahasznosítása egyáltalán nem ritka, sőt, egy fontos iparággá nőtte ki magát az elmúlt évek során. Az újrahasznosítás során a gumikat különböző módon hasznosítják, és új termékek készítésére használják fel őket.

Egyik leggyakoribb módszer a gumi darabolása és aprítása, majd a darabok és aprítékok különféle felhasználása. Például az aprított gumikat használják padlóburkolatként, hangszigetelőként vagy úthengerelőként. Az aprított gumikat gyakran a sportpályákra, játszóterekre és más olyan helyekre használják, ahol a felfekvő gumirészecskéknek puhaságot és tartósságot kell biztosítaniuk.

Az újrahasznosított gumikból készítenek újra gumiabroncsokat is, amelyeket újra fel lehet használni járműveken. Az újrahasznosított gumiabroncsok jelentős mennyiségét gyártják és használják Afrikában, ahol az új gumik gyakran túl drágák a lakosság számára.

A gumikból készült tárgyak is egyre népszerűbbek, így az újrahasznosított gumikból készült táskák, cipők, övek, szőnyegek, és még számos más termék kapható. Ezeknek a termékeknek a készítése a helyi művészek és kézművesek egyik fő bevételi forrása, így az újrahasznosítás a helyi gazdaságot is támogatja.

Az autógumik újrahasznosítása Afrikában nemcsak környezetbarát megoldás, hanem gazdasági előnyökkel is jár. Az újrahasznosítással a régi gumikból újrahasznosíthatók, és azokból olyan új termékeket készíthetnek, amelyek hozzájárulnak a helyi gazdaság fejlődéséhez és javítják a környezetvédelmi helyzetet is.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások