A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
linea 970×550
Roche 970*250
Lake11-hja-300×300

Kis híján tragédia történt egy kecskeméti vasúti átjáróban

Acapella 640×480

A Kecskemét Megyei Jogú Város közösségi közlekedési szolgáltatását biztosító INTER TAN-KER Zrt. által üzemeltetett egyik autóbusz 2023. április 26. napján egy sajnálatos közlekedési esemény részese volt.

Az 1. számú vonalon menetrendszerűen közlekedő egyik autóbusz, amely a kecskeméti Homokbánya Kollégiumtól 06:00 órakor indult, a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola megálló után az Izsáki úti átjáróban a vasúti síneken megállt, majd a sorompó lecsukódott, mielőtt az autóbusz elhagyta volna a vasúti átjárót. Az autóbuszvezető a gépjármű ajtajait kinyitotta, az utasok a járművet elhagyták. Személyi sérülés, közlekedési baleset nem történt, az utasok a járművet biztonságosan elhagyták.

A közlekedési eseményről tett bejelentés kapcsán a közlekedési szolgáltató azt kivizsgálta a rendelkezésre álló adatok alapján és a szolgálatot teljesítő gépjárművezető meghallgatásával. A járművezető a megállóhelyről elindult, majd ahogy az autóbusz elejével áthaladt a vasúti átkelőn, észlelte, hogy az útfelújítás miatt egy terelőbója forgalmi akadályt képez, mellette a járművel nem tud elhaladni, ezért megállt és kiszállt a vezető fülkéből, hogy az akadályt megszüntesse. A közlekedési akadály elhárítása során a vasúti átjáró fényjelző készüléke tilosra váltott, illetve a sorompó rácsukódott a járműre. A gépjárművezető kinyitotta az autóbusz ajtajait, hogy az utasok a járművet biztonságosan el tudják hagyni, majd kihaladt az átjáróból, felvette a leszállt utasokat és folytatta a járatot. Az esemény során személyi sérülés nem történt, dologi kár nem keletkezett.

A kivizsgálás során megállapítottuk, hogy a közlekedési esemény – a gépjárművezető felelősségét nem mentő okból – azért következett be, mert a vasúti átjáró útszakaszán útfelújítási munkák zajlanak és ideiglenesen, a munka üteme szerinti folyamatos áthelyezéssel terelőbóják és táblák kerültek kihelyezésre. Többszöri jelzés ellenére ezek a tárgyak sok esetben nem kellő gondossággal kerülnek elhelyezésre és az autóbuszok biztonságos elhaladását nem teszik lehetővé. Ez történt a panaszban ismertetett esetben is, a forgalmat akadályozó műtárgyat az autóbuszvezető későn észlelte, akkor, amikor már az átjáróban tartózkodott. A gépjárművezető ezeket az akadályt képező jelzéseket – nem kellő körültekintéssel – kívánta olyan helyzetbe hozni, hogy az autóbusz áthaladása lehetséges legyen.

A közlekedési eseménnyel kapcsolatosan a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedési Osztálya eljárást indított.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások