A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
praktiker 970×550
M-gel 970-250
Lake11-hja-300×300

Kigyulladt a check engine felirat az autó műszerfalán, mekkora lehet a baj?

acapella 640×480

Ha a check engine lámpa felgyulladt az autó műszerfalán, akkor az azt jelzi, hogy az autó motorvezérlő rendszere észlelt valamilyen hibát. A hiba lehet kisebb probléma, de komolyabb is lehet, ezért érdemes mielőbb ellenőriztetni az autót egy megbízható autószerelővel.

Az okok között lehet például egy apróbb elektronikai probléma, szennyeződött érzékelők vagy szenzorok, rossz tömítések vagy akár nagyobb probléma is, például a motor sérülése.

Az autóban található modern diagnosztikai rendszerek lehetővé teszik, hogy az autószerelő kiolvassa az autó vezérlőegységéből a hibakódokat, amelyek pontosabban megmutatják, mi okozza a problémát. Ha az autóban nincs más látható tünet, például rendellenes zaj, füst vagy jelentős teljesítménycsökkenés, akkor a probléma valószínűleg kevésbé súlyos.

Azonban fontos tudni, hogy az autó üzemeltetése folytatása a hiba elhárítása nélkül megnövelheti az autó károsodásának esélyét és akár vezethet komolyabb problémákhoz is, ami végül még drágább javítást eredményezhet. Ezért ajánlott mielőbb ellenőriztetni az autót egy szakemberrel, hogy megakadályozzuk a probléma további súlyosbodását.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások