A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
perfectlook 970×550
EfEf 970*250
Újház 300*300

Ezeknek az autóknak a legnagyobb és a legkisebb a fogyasztása

finn wellness 640*360

A legnagyobb hivatalos fogyasztással rendelkező tömeggyártott személyautók között szerepel például a Bugatti Chiron, amelynek hivatalos fogyasztása 35,2 liter/100 km. Ez az autó azonban a magas ára miatt nem tartozik a tipikus tömeggyártott autók kategóriájába.

Ha a tömeggyártott autók között keresünk, akkor a legnagyobb hivatalos fogyasztású autók között szerepelnek olyan SUV-ok, mint a Lamborghini Urus és a Bentley Bentayga, amelyek hivatalos fogyasztása meghaladja a 20 litert 100 km-nél. Azonban fontos megjegyezni, hogy ezek az értékek a gyártó által megadott hivatalos fogyasztási értékek, amelyeket speciális tesztek alapján állapítanak meg, és nem feltétlenül tükrözik a valós üzemanyag-fogyasztást, amely az egyéni vezetési stílustól és más tényezőktől függően változhat.

És mi a legkisebb?

A legkisebb hivatalos fogyasztású tömeggyártott személyautók között számos kisautó található, amelyek nagyon alacsony fogyasztással és alacsony CO2-kibocsátással rendelkeznek. Ezek közül a legkisebb fogyasztású autók általában az elektromos autók, amelyek nem használnak hagyományos üzemanyagot, hanem elektromos árammal működnek.

Az egyik legkisebb hivatalos fogyasztású tömeggyártott autó jelenleg az Audi A3 Sportback 40 TFSI e-tron, amelynek hivatalos üzemanyag-fogyasztása 1,5 liter/100 km, és CO2-kibocsátása mindössze 34 g/km. Ez az autó plug-in hibrid, és elektromos árammal is működhet rövid távokon.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a hivatalos fogyasztási értékek csak tájékoztató jellegűek, és a valós fogyasztás nagymértékben függ a vezetési stílustól, az útviszonyoktól és más tényezőktől is.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások