A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
stihl 970×550
Acapella 970×250
Újház 300*300

Nukleáris autó – készült, de soha nem jutott el a tömeggyártásig

ATENOR23_LAKE11_Banner_300x250_SZZS

Az autóipar történetében számos olyan járművet lehet találni, amelyeket különlegesnek, innovatívnak vagy egyszerűen csak érdekesnek tartottak, de végül nem kerültek a forgalomba. Egy ilyen jármű például a Ford Nucleon.

A Ford Nucleon egy konceptautó volt, amelyet a Ford Motor Company tervezett az 1950-es években. Az autó koncepciója nagyon érdekes volt, mivel az egységben kezelhető atomreaktorral működött volna. Az autó kialakítása lehetővé tette volna az atomreaktor egyszerű cseréjét, amikor az elhasználódott, így az autót a továbbiakban is használni lehetett volna.

Bár a Ford Nucleon koncepciója nagyon ígéretesnek tűnt, végül a tervezettnél sokkal bonyolultabb és drágább lett volna az autó kifejlesztése, és a projektet végül elvetették. Az autó sosem került a gyártósorokra, és csak egy prototípus készült belőle, amelyet a Smithsonian Intézetben lehet megtekinteni. A Ford Nucleon azonban jó példa arra, hogy az autóiparban vannak olyan ötletek és koncepciók, amelyek bár nagyon érdekesek, végül nem válnak valóra, vagy legalábbis nem az eredeti elképzelések szerint.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások