A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
stihl 970×550
Stihl 970*250
EfEf 300*300

Mi köze egymáshoz a fogyasztásnak és a keréknyomásnak?

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

A jól felfújt gumiabroncsok jelentős hatással vannak az autó fogyasztására, és az üzemanyag-költségekre is. Amikor az abroncsok nem megfelelően vannak felfújva, az autó fogyasztása növekszik, mivel az abroncsok gördülési ellenállása nő, és az autó motorja több erőt kell kifejtenie ahhoz, hogy ugyanazt a sebességet tartsa.

A túl alacsony abroncsnyomás növeli a gördülési ellenállást, mivel az abroncsok kisebb felületen érintkeznek a talajjal, és az autó súlya egy kisebb felületre oszlik szét. Emiatt az abroncsok deformálódnak, és az autó mozgása nagyobb ellenállást jelent a talajon, ami növeli a motor terhelését és az üzemanyag-fogyasztást.

Ha az abroncsok túl nagy nyomással vannak felfújva, az is negatív hatással lehet az autó fogyasztására. Az abroncsok keményebbek lesznek, és az autó súlya kevésbé oszlik el az abroncsokon. Ez az autó stabilitását és a kormányzás irányíthatóságát is befolyásolja. Az állandó, túlzott nyomás mellett az abroncsok élettartama is csökkenhet.

Ezért fontos, hogy a járművek tulajdonosai rendszeresen ellenőrizzék az abroncsnyomást, és gondoskodjanak róla, hogy az megfeleljen az autó gyártójának ajánlásainak. A megfelelő abroncsnyomás javíthatja az autó teljesítményét és az üzemanyag-hatékonyságot, és csökkentheti az abroncsok kopását és a váratlan defektet. Ezenkívül a megfelelő abroncsnyomás segíthet az autó stabilitásának és irányíthatóságának fenntartásában, és növelheti az utazási kényelmet is.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások