A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
kella 970×550
Polacsek 970*250
Stihl 300*300

Megakadályozza saját kínai felvásárlását az Aston Martin

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

Az Aston Martin ügyvezető elnöke, Lawrence Stroll és Yew Tree befektetési csoportja 28,29%-ra növelte részesedését a cégben – az év eleji 19%-hoz képest –, miután az elmúlt hónapokban több mint 50 millió GBP értékű befektetést hajtottak végre. A lépés oka az angol szaksajtó szerint, hogy megakadályozza a kínai Geely autógyártót, hogy agresszív felvásárlási ajánlatot tegyen.

A Yew Tree – amelyet Stroll vezet, de benne van a JCB Lord Anthony Bamford, a hongkongi milliárdos Silas Chou, a telekommunikációs milliárdos, John McCaw és a biotechnológiai milliárdos Ernesto Bertarelli – a Stroll által vezetett konzorcium legutóbbi befektetései azt eredményezték, hogy a pénzügyi nehézségekkel küszködő brit sportautó-gyártó papírjai a novemberi mélypontról, 90 pennyről mára 1,70 font körüli értékre emelkedtek. Ez 1,2 milliárd fontra értékeli az Aston Martint, szemben a 2018-as 4 milliárd fonttal. Ha a Yew Tree részesedése elérné a 29,99%-ot, akkor kötelező ajánlatot kell tennie a fennmaradó részvények megvásárlására a felvásárlási szabályzat értelmében. A bennfentesek azonban határozottan tagadják, hogy a céget újra zártkörbe vonják.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások