A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
praktiker 970×550
M-gel 970-250
Praktiker 300*300

Pár hónapot élt a kínai cégóriás elektromosautó-gyártása

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

Néhány hónappal azután, hogy megkezdte első és egyetlen modelljének gyártását, már le is állította azt az új megrendelések elmaradása miatt a kínai Evergrande vállalatcsoport elektromos autókat készítő cége.

Az óriási adósságot maga előtt görgető Evergrande ingatlanfejlesztő villanyautós cége, a China Evergrande New Energy Vehicle Group szeptember közepén jelezte, hogy elindította a Hengchi 5 gyártását az észak-kínai Tiencsinben, október végére aztán az első száz példányt ki is szállította.

A Reuters-szel beszélő bennfentesek most azonban arról számoltak be, hogy a vállalat mostanra leállította a termelést, mivel nincs elég új megrendelés az SUV összeszerelésének folytatásához.

A források továbbá azt is elárulták, hogy sok alkalmazott még várja az októberi és novemberi fizetését, ami jól mutatja, hogy az autógyártó céget is érintő pénzügyi problémáknak még nincs vége.

Más források elmondása szerint a gyártási munkálatok még nem álltak le teljesen, a fizetésekkel kapcsolatos problémákat azonban egyikőjük megerősítette. Mint elmondta, a dolgozók tizedének elbocsátására készülnek, másik 25 százalék fizetésének folyósítását pedig felfüggesztik egy és három hónap közti időtartamra.

(via autopro.hu)

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások