A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
perfectlook 970×550
acapella 970×250
Henkel 300*300

Újabb drágulás jöhet? Nem tudnak hatósági áron tankolni a mezőgazdasági gépek

finn wellness 640*360

Bár a kormány bejelentése alapján a mezőgazdasági erőgépek, a traktorok is kedvezményes, 480 forintos áron tankolhatnak a magyar kutakon, ez gyakorlatilag nem lehetséges.

Azok a traktorok, amelyek beférnek egy benzinkútra ugyancsak 50 liternyi kedvezményes árú üzemanyagot vételezhetnek, meg sem közelíti a telitankot. Így jóval kevesebb munka végezhető el a gépekkel kedvezményes átú üzemanyagokkal. Egy kommentelő szerint ez a mennyiség mindössze két-háromórányi munka elvégzésére elég.

A traktoroknál jóval nagyobb kombájnokat nem tudják a kúton tülteni, hanem az onnan vásárolt üzemanyaggal töltik meg a telepen. Csakhogy a július végi szabályváltozás óta megszűnt ez a limitált áras kiszállítási lehetőség. A G7 gazdasági oldal szerint ebben a helyzetben több forgatókönyv képzelhető el a mezőgazdaságban:

  • Az agrártermelők megveszik piaci árú üzemanyagot, a költségeket beépítik az árakba
    A cégek egy része nem tud lépést tartani az árakkal és bedől, vagy a munkákat nem végzik el, amely áruhiányt okoz és az inflációt is tovább gerjeszti.
Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások