A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
stihl 970×550
Heszperidák 970*250
M-gel 300*300

Mitől tartanak a legjobban a kerékpárosok? Ebből a kutatásból kiderül!

Acapella 640×480

A Groupama Biztosító megbízásából készített országos kutatás szerint a kerékpárosok 81%-a tervezi, hogy az őszi hónapokban is biciklivel fog közlekedni. Pedig nem mindig érzik magukat biztonságban: a legfélelmetesebbnek azt tartják, amikor az autósok túl közel kerülnek hozzájuk előzés során.

A kerékpározás töretlen népszerűségnek örvend hazánkban, a kerékpárosokat még a rossz időjárási körülmények sem riasztják el kedvenc járgányuktól: 42% esős időben, 56% hideg időben, 60% erős szélben is útra kel. Ennek megfelelően ősszel is lehet rájuk számítani az utakon, ami az autósok részéről nagyobb elővigyázatosságot kíván. Az őszi hónapokban ugyanis romlanak a látási viszonyok és csúszósabbá válnak az utak.

A kutatás során arra is kitértek, mitől tartanak a biciklisek leginkább a forgalomban. A bringások a legnagyobb veszélyforrásként említették azt a helyzetet, amikor autóstársaik nem tartanak megfelelő oldaltávolságot, miközben előzik őket. És mit tartanak problémának az autósok? Ők a kivilágítatlan kerékpárosok miatt aggódnak a leginkább.

Berzai Zsolt rendőr alezredes, az ORFK-OBB főtitkára szerint mind az autósok, mind a kerékpárosok félelme megalapozott: a leggyakrabban a tavaszi és a nyári időszakban fordulnak elő kerékpáros balesetek, melyek több mint 25%-a 16 és 20 óra között történik. Vagyis a kerékpáros halálos balesetek negyede jellemzően a szürkületi, sötétedési időszakban következik be. Ezért kerékpárral közlekedve különösen fontos a láthatóság, ami jelenti egyrészt a kerékpár megfelelő kivilágítását, másrészt a színes, feltűnő ruházat viselését. A halálos kerékpáros balesetek 58 %-a városi környezetben történik. Ezért a kerékpáros közlekedésbiztonság kiemelt témakör a hazai közlekedésbiztonságon belül, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság is támogatja a Tarts másfél méter oldaltávolságot! kampányt.

A Groupama Biztosító elkötelezett a közlekedésbiztonság támogatása iránt, ezért A Tarts másfél méter oldaltávolságot! kampányhoz csatlakozva olyan speciális vezetéstechnikai tréningeket tesz most díjmentesen elérhetővé, melyek hozzásegítik az autósokat és bicikliseket, hogy biztonságosabban közlekedhessenek egymás mellett.

Forrás: autoblog.hu

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások