A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
Heszperidák 970*250
Polacsek 300*300

Bővül a Kaáli Autó-Motor Múzeum

Acapella 640×480

A közismert dörgicsei kiállítás után orosházi telephellyel bővül Kaáli Géza professzor jármű múzeuma. A vadonatúj 200 négyzetméteres kiállító teremben 30 csillogó villogó veterán jármű tündököl.

Olyan ritkaságok kerülnek kiállításra, melyek kizárólag itt tekinthetők meg Magyarországon. Legnagyobb ritkaságoknak a közel 100 éves négyhengeres motorbiciklik (Cleveland, Henderson, FN, Zündapp K 800) számítanak. Érdekesség még a gyűjteményben az a T1-s Pannonia, amelyet Kaáli professzor egyetemista korában vezetett Orosházán. Az ország legidősebb 1906-ban gyártott hintószerű Peugeot egyhengeres, nyolc lóerős gépkocsija is kiállításra kerül.

A kiállított járművek nagy részét orosházi kézművesek újították fel, akik tulajdonosi szemlélettel továbbra is gondozzák. A múzeumot a helyi Oldtimer Club tagjai üzemeltetik, Zilahi Zoltán elnök vezetésével.

A múzeumot Kaáli professzor nyitja meg 2021. június 19-én ünnepélyes keretek között az érdeklődő nagyközönség számára. A múzeum kulturális értékét hangsúlyozza Zalai Mihály a Békés megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, valamint Dávid Zoltán Orosháza polgármestere.

(OTS)

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások