A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
mgel 970×550
Perfect Look 970*250
Henkel 300*300

Ezt a gyorshajtás-szabályt szegik meg a legtöbben

ATENOR23_LAKE11_Banner_300x250_SZZS

Továbbra is él az a vélekedés az autósok körében, hogy a megengedett sebességet valamilyen mértékben át lehet lépni, vagyis van egyfajta tűréshatár, ami alatt még nem jár büntetés. Azonban aki így vélekedik, könnyen pórul járhat.

Hazánkban jelenleg kétféle gyorshajtás létezik: az egyik esetben automatikus rendszer ellenőrzi a gyorshajtást, a másik esetben pedig helyszíni ellenőrzés van. Utóbbinál, ha a rendőr méri be műszerével és fotózza le a gyorshajtót, a sebességkorlátozás legenyhébb átlépése is bírsághoz vezethet.

A KRESZ világos határokat állapít meg a sebességkorlátozással kapcsolatban: amennyiben lakott területen 50 km/órás korlátozást jelez a tábla, lakott területen kívül pedig 90 km/órás korlátozást, akkor személygépkocsival, motorkerékpárral és a 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meg nem haladó gépkocsival legfeljebb a jelzőtáblán megjelölt sebességgel szabad közlekedni. A büntetési tételek meghatározásánál ugyan az szerepel a vonatkozó kormányrendelet mellékletében, hogy bírság csak annak jár, aki legalább 15 km/h-val átlépi a megengedett sebességet, ez csak az automata rendszerekre vonatkozik. Ha rendőrrel találkozunk az úton és ő méri be a sebességünket, bizony az a 15 km/h is sokat fog számítani!

Fotó: Campbell, Unsplash

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások