A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Gancia 970×550
Polacsek 970*250
Tesa 300*300

1 éves lakóautós körúttal védekeznek a vírus ellen

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

Egy 50 éves pár a második hullám előtt indult el egy 1 éves európai, lakóautós körútra. A környezetváltozás, az izgalommal teli élmények átélése, a napfény, a hegyek és a tenger közelsége örömet szerez, felszabadít, és így nagymértékben erősíti az immunrendszert.

Adányi Mihály és Uhl Veronika 50 évesen úgy döntöttek, hogy amíg mások bezárkóznak, ők megvalósítják régi álmukat, világot látnak. Még jóval a vírus előtt tervezték el, hogy egy 1 éves, lakóautós körútra indulnak Európába. Lányaik már felnőttek, ápolásra szoruló szüleik nincsenek, megélhetésükről előre gondoskodtak. „Az elmúlt 10 év alatt tudatosan egy online vállalkozást építettem fel, hogy szabad legyek és bármikor utazhassak” – mondta el Adányi Mihály, az I Lover Utazás YouTube csatorna alapítója. „Eladtam a budapesti lakásomat, hogy megvalósíthassuk régi vágyunkat, miszerint beutazzuk a világot, amíg még elég fiatalok vagyunk ehhez” – tette hozzá.

A tervben 2020 július elejét tűzték ki indulási időpontként.

„Készültünk, megvettük életünk első lakóautóját, motort, tandemet, kamerát és minden eszközt, amire szükségünk van az utazáshoz. Elkezdődött a visszaszámlálás. Már csak 110 nap volt hátra, amikor beütött a vírus” – mesélte el az utazó.

Ennek ellenére, némi bizonytalankodás után ők mégis úgy döntöttek, hogy útra kelnek.

Most úgy gondolják, hogy életük egyik legjobb döntését hozták meg. Mindennap egy izgalmas, új csoda. Ráadásul a telet egy napfényes, pálmafás helyen töltik majd. Összességében úgy gondolják, hogy a félelem bénító, emiatt reményvesztettség és kilátástalanság érzés uralkodhat el az emberen, így az immunrendszer védekezőképessége gyengülhet. Az utazás, a csodás hegyek, a tengerpart, a sós vízben való fürdőzés, a napfény pedig felszabadít és erősíti a szervezetet, így sokkal ellenállóbbak lesznek a vírussal szemben is.

Július óta bejárták Ausztriát, Németországot, Hollandiát, Belgiumot, valamint Franciaország nyugati részét, jelenleg pedig a napfényes spanyol partokon haladnak Portugália felé. Kalandozásukról I Love Utazás néven videókban és képekkel illusztrált írásokban számolnak be a legismertebb közösségi oldalakon (YouTube, Facebook).

„Annak örülünk a legjobban, hogy a beszámolóinkkal, videóinkkal és fotóinkkal sok embernek segítünk. Sok hálás visszajelzést kapunk, melyek arról szólnak, hogy a mi utazásunk tartja bennük a lelket, rajtunk keresztül ők is átélhetik a nyaralás örömeit, régi utazásaik emlékét elevenítjük fel, egy kis örömet, vidámságot kapnak ebben az őrült helyzetben. Van olyan orvos is, akinek a rengeteg túlóra és stressz mellett mi jelentjük a kikapcsolódást és a lazítást” – mesélték el az utazás szerelmesei, majd hozzátették:

„Mindenkinek erőt, kitartást és jó egészséget, erős immunrendszert kívánunk!”

(OTS)

Fotó: Sai Kiran AnaganiUnsplash

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások