A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
lufi 970×550
Köki 970*250
EfEf 300*300

Minden, amit tudnod kell az autóbérlésről ma Magyarországon

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

Tudj meg többet az operatív lízingről vagy flottakezelésről, az autó pénzügyi lízingről, bérautóról és a car sharing-ről.

Van autód? Saját vagy lízingelt? Céges autód van? Alkalmakra bérelsz, esetleg tartós bérlettel oldod meg a mobilitásodat? Maradtál már autó nélkül, pedig szükséged lett volna egyre? Tartós bérlet, nyíltvégű lízing, zártvégű lízing, közösségi autó, rent a car? Fontos mérlegelni, hogy pontosan mire van szükségünk, mit szeretnék, mi a célunk. A „Kinél fogjuk ezt megtenni” már egy komolyabb kérdés.

A lízingelt autóm szervizbe került hosszabb időre, én pedig napi szinten használtam munkába járáshoz. A történet onnan indult, hogy balesetet szenvedtem. A szervizben jelezték, hogy a javítás és ügyintézés két-három hónapot fog igénybe venni.Ekkor kezdtem el foglalkozni a témával, hogy akkor mégis milyen lehetőségeim vannak.

Béreljek autót erre az időszakra? Viszonylag drága lenne pár napra is, ráadásul nekem egy-két hónapra kellene – így akkor ez egy vagyon lesz. Jobban belegondolva, végül is nem is kell minden napra. A munkába járáshoz bár kell, de az 2*30 perc oda és vissza. Hétvégéken azonban egész napra szükséges az autó.

Egy ideiglenes, de nagyon jó megoldást találtam erre az időszakra. Ez volt a car sharing. Aztán egyszer csak… Az autómról egy hónap után kiderült, hogy sosem fog elkészülni. Gazdasági totálkár, eladható a roncs. Kezdhettem elölről a gondolkodást és keresést: ebben az új helyzetben vajon mik a lehetőségek? Miután körbejártam az összes létező opciót, letettem a voksom az egyik megoldás mellett. Rent-a-car két hónapra, amíg eladom a roncsot.

A két hónap letelte és a roncs eladása után jött az igazán komoly matek! Most hogyan tovább? Magyarországon van lehetőségünk bőven, ha autót szeretnénk használni!

Mennyibe kerül? Milyen autó? A bérlet ideje alatt végig fix költséggel számolhatok, vagy van esetleg rejtett költség, amivel a bérleti idő végén kell szembenéznem? Milyen kritériumok vannak a különböző bérlések kapcsán? Kell kaució vagy bankkártyán zárolás lesz? A helyzetem nem egyedi, talán másnak is vannak hasonló kérdései. Nézzük, én mire jutottam.

(OTS)

Fotó: Erik Mclean, Unsplash

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások