A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
Polacsek 970*250
Henkel 300*300

Napelemes autóbeálló nyílt meg az e-autósok számára Miskolctapolcán

ATENOR23_LAKE11_Banner_300x250_SZZS

2020. szeptember 22-én Veres Pál, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere és Irlanda Boglárka, az ELMŰ-ÉMÁSZ igazgatósági megbízottja megnyitotta az e-autósok részére Miskolctapolcán telepített napelemes autóbeállót.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ, az E.ON csoport tagja az első közterületi töltőjének telepítése óta széles körű tapasztalatokat gyűjtött nem csak töltőinfrastruktúra telepítése, üzemeltetése és értékesítése, hanem e-autó flotta és IT háttér üzemeltetése terén is.

Az ÉMÁSZ Miskolc városának hosszú távú partnere az e-mobilitás fejlesztésében is. 2012-ben helyezte üzembe Miskolcon az első elektromosautó-töltőt.

2019. május 21-én, az ÉMÁSZ fennállásának 125. évfordulója alkalmából tartott miskolci ünnepségen jelentette be az ÉMÁSZ, hogy jövőorientált projektként létre kíván hozni Miskolcon egy napenergiával működtetett autóbeállót, kiegészítve további elektromosautó-töltőkkel.

A projekt megvalósítása 2019-ben kezdődött, az önkormányzat és a hatóságok szoros együttműködésében és kiemelt támogatásával. A Bluetop OPTI A1 7,5 típusú napelemes autóbeálló, ún. carport, a miskolctapolcai ingyenes nagy parkolóban került telepítésre. A létesítmény egyszerre 3 személygépjárművet tud befogadni, az e-autó töltők a bal és jobb oldali lábakon kerültek elhelyezésre. A carport tetején 21 napelempanel összesen 6,3 kWp teljesítménnyel biztosítja a zöld energiát a töltők és a beépített LED világítás számára.

A professzionális fedett töltőállomás kiépítésével Miskolctapolca egy újabb exkluzív szolgáltatást biztosít az ország bármely pontjáról elektromos meghajtású autóval érkező látogatók számára.

(OTS)

Fotó: Pixabay

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások