A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
tesa 970×550
Lufi 970*250
acapella 300×300

Egyre kevesebb az autószerelő hazánkban

acapella 640×480

Bár az utakon egyre több az autó, a javítóműhelyekben egyre kevesebben dolgoznak. Napjainkban az autószerelő szakma két év alatt szerezhető meg szakiskolai oktatás keretében, de akár felnőttképzésben is el lehet végezni.

A szakma nem csupán abban változott, hogy korábban biztos megélhetést nyújtó, népszerű hivatásnak számított az autószerelés és nagy létszámú osztályokban oktatták, míg ma az egyre növekvő számú járműre egyre kevesebb hozzáértő szakember jut. Az autók fejlődésével, a szerkezetek bonyolultabbá válásával a diagnosztikai eszközök is fejlődnek. A legtöbb diagnosztikai szoftver nem elérhető magyar nyelven, így ma az angol nyelvtudás is elengedhetetlen az autószerelők számára.

Külföldi továbbképzések neves autógyártóknál, mestervizsga: ezek várhatnak azokra a férfiakra és nőkre (Magyarországon száz autószerelőből négy nő), akik ma úgy döntenek, hogy kitanulják a szakmát. A mestervizsga ugyanakkor komoly vállalást jelent: ez a másfél éves képzés 3-5 millió forintba kerül.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások