A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
lufi 970×550
Gancia 970*250
Köki 300*300

A Teijin gépjárműipari központot hoz létre Európában

acapella 640×480

A Teijin (TSE:3401) a technológiai fejlődés nyújtotta piaci lehetőségeket hatékonyan kiaknázó, globális vállalatcsoport, amely számos ágazatban kínál csúcstechnológiát képviselő megoldásokat ügyfeleinek, ideértve a környezetvédelmet és a biztonsági és katasztrófaelhárítási területet; továbbá a demográfiai változások és az egészségtudatosság növekedése kapcsán is különféle termékekkel és megoldásokkal áll partnerei rendelkezésére. A vállalat fő tevékenységi körei a következők: nagy teljesítményű szálak (aramid, szénszálak és kompozitok) előállítása, egészségügyi termékek és megoldások, fólia-, gyanta- és műanyagfeldolgozás, poliészter szálak, termékátalakítás és informatika.

A Teijin Limited bejelentette, hogy Németországban, Wuppertal városában februárban megkezdi tevékenységét a Teijin Automotive Center Europe GmbH (TACE), amely a vállalat gépjárműipari kompozitanyag üzletágának új műszaki központja lesz. A cég tevékenysége a következő generációs gépjármű-alkatrészekkel kapcsolatos koncepciók kidolgozását, a tervezést, a prototípusok előállítását és értékelését, a marketing tevékenységeket és a műszaki kutatást fogja magában foglalni, és fő feladata következő generációs gépjárművekhez alkalmas, többféle anyagot felhasználó megoldások kidolgozása lesz a Teijin Csoport e téren felhalmozott, kiterjedt tapasztalatai és szaktudása alapján.

A TACE lehetővé teszi a Teijin számára, hogy erősítse és továbbfejlessze a különféle megoldások kidolgozását szolgáló tevékenységeit azáltal, hogy létrehoz egy, a Teijin Csoport gépjárműipari felhasználásra szolgáló kompozitanyagokat előállító európai üzemei közti együttműködést biztosító platformot. A várakozások szerint a központ tevékenységének köszönhetően mindegyik európai üzemben felgyorsul majd a koncepciófejlesztés, a tervezés, a prototípus-előállítás és az egyes üzemek által kidolgozott műszaki megoldások értékelése.

A TACE jövőbeli feladatai közé fog tartozni az új technológiák bevezetésének, illetve a kínálkozó vállalat-felvásárlások és -összeolvadások lehetőségeinek feltérképezését szolgáló marketing és kutatási tevékenységek alapjainak lerakása azzal a céllal, hogy felgyorsítsa az európai autógyártókkal közösen végzett fejlesztéseket és kielégíthesse a nagyobb tervezési szabadság, termelékenység és költséghatékonyság, továbbá a súlycsökkentés és a hajtóerő-fokozás iránti igényeket. A vállalat feladata lesz ugyanakkor azoknak a lehetőségeknek a felkutatása is, amelyek az USA-ban és Kínában gépjárműipari kompozitanyagokat gyártó üzemek létrehozására kínálkoznak, annak érdekében, hogy a vállalat kielégíthesse az e területeken felmerülő igényeket, fokozatosan megerősíthesse pozícióját ezeken a piacokon, és elérje, hogy a piaci szereplők a leghatékonyabb megoldásokat biztosító globális vállalatként tekintsenek rá.

E kezdeményezéseket figyelembe véve a Teijin a gépjárműipari kompozitanyag üzletága számára körülbelül 1,7 milliárd eurós (2 milliárd USA dollár) értékesítési árbevétel elérését tűzte célként 2030-ra.

Az összekapcsolt, önvezető, megosztott, elektromos (Connected, Autonomous, Shared, Electric [CASE]) gépjárművek térhódítása képviselte kihívásra reagálva a gépjárműipar lázasan keresi azokat az új üzleti modelleket, amelyek lehetővé teszik a kisebb súlyú, multifunkcionális, következő generációs gépjárművek megalkotását. 2017-ben a Teijin felvásárolta a Continental Structural Plastics (CSP) céget azzal a céllal, hogy a több anyagot egyesítő gépjárműipari kompozitok elsődleges (Tier 1) beszállítójává válhasson. Európában a CSP franciaországi leányvállalata egy új, lemezformájú kompozit előgyártmányokat gyártó üzemet nyit, és a Teijin felvásárolt két további piacvezető gépjárműipari kompozitanyagokat gyártó céget is, a portugáliai Inapal Plásticos-t és a Cseh Köztársaságban működő Benet Automotive-ot.

(OTS)

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások