A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Heszperidák 970×550
Tesa 970*250
Lufi 300*300

A 2020-as Budapest-Bamako Rally szervezői módosítani kényszerültek a futam útvonalát

Acapella 640×480

A kormányellenes tüntetések miatt kialakult feszült belpolitikai helyzet következtében Guineában két teljes etapot töröltek a futam szervezői. Kedden reggel kapták a hírt a guineai kormánytól, hogy nem tudják a tervezett szakaszokon szavatolni a résztvevők biztonságos áthaladását, így a szervezők a módosítás mellett döntöttek.

A futam alapítója, Szabó Gál András elmondta, hogy Labéban az elmúlt napokban elnök elleni tüntetések zajlottak, és elfajultak az utcai összecsapások. Megfeszített munkával és a helyi vezetők segítségével sikerült egy teljesen új és biztonságos útvonalat kijelölni a közel 700 részvevő számára. Az új útvonalon mintegy 1000 katona vigyáz a részvevők biztonságára. Kiemelten fontos minden résztvevő számára, hogy megjelenjenek a reggeli eligazításokon, mert a legfrissebb, naprakész információkat itt osztják meg velük a futam szervezői.

A futam történetében nem ez az első eset, hogy a feszült belpolitikai helyzet miatt a szervezők módosítani kényszerülnek az útvonalon. Mali fővárosába, Bamakoba évek óta nem térhet vissza a futam, mert az ország állandó harcok színterévé vált. „Arra ugyanakkor még nem volt példa, hogy az adott országba történő belépés előtt pár órával kapunk ilyen figyelmeztetést. A helyi hatóságok miden erejükkel azon voltak, hogy segítsenek a probléma megoldásában” – mondta Szabó Gál András.

Mostanra mindenki tudja, hogy merre biztonságos haladnia, és február 15-én, szombaton a futam résztvevői már Sierra Leonében lesznek. Két rövidebb etap után vasárnap pedig Freetownba érkeznek, a futam céljába.

(OTS)

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások