A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
perfectlook 970×550
Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_970x90_CM
Tesa 300*300

Sikeresen zárult a Knorr-Bremse és a Neumann János Egyetem konzorciumának alternatív autóipari alapanyagok és eljárások kutatására irányuló projektje

Acapella 640×480

A kecskeméti székhelyű Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. és a kecskeméti Neumann János Egyetem konzorciuma a GINOP-2.2.1-15-2017-00077 azonosítószámú „Új fejlesztésű alapanyagok, nano-kompozitok alkalmazása sűrített levegős fék- és segédrendszerek tervezésében” című, 2019. október 31-én záródó, 27 hónapig tartó projektjében olyan alternatív autóipari alapanyagokat és eljárásokat kutatott, melyek hosszabb távon is a Knorr-Bremse vállalat kutatás-fejlesztési munkáját támogatják. A pályázat során elnyert 350 millió forint (~ 1,1 millió EUR) vissza nem térítendő, Európai Uniós támogatást a konzorciumi tagok K+F együttműködésük erősítésére, kibővítésére, alternatív termékfejlesztési eljárások, és alapanyagok kutatására és ezek segítségével prototípus rendszerek létrehozására fordították.

A projekt során kifejlesztésre kerültek egy moduláris, elektronikus levegőelőkészítő egység, elektronikus abroncstöltő rendszer haszongépjárművek számára és új tréler fékvezérlő szelep prototípusai, melyekben a Knorr-Bremse funkcionális újdonságai mellett a Neumann János Egyetemmel közösen végzett kutatómunkájuk során létrehozott nano-kompozit alapanyagreceptúrák és vizsgálati eljárások is kipróbálásra, alkalmazásra kerülhettek. A prototípusok részletes tartós teszteléses vizsgálaton is átestek a Knorr-Bremse kecskeméti Teszt Központjában.

A polimer és gumi alapanyagok jelentős szerepet játszanak a Knorr-Bremse kutatás-fejlesztési munkájában, melyeknek mechanikai tulajdonságait sikerült több paraméter tekintetében is nano méretű anyagösszetevők alkalmazásával javítani a projekt során. Szintén a polimerek alkalmazásának eddigi vizsgálati eljárásait sikerült továbbfejleszteni gyorsabb és hatékonyabb módszerekké, melyek csökkenthetik a time to market mutató, vagyis a kifejlesztett termékek piacra juttatási idejének mérőszámát. A Neumann János Egyetem és a Knorr-Bremse kutatói, mérnökei szorosan együttműködve dolgozták ki ezeket az új eljárásokat, új, alternatív alapanyagokat, mely munka során egymás tevékenységét is jobban megismerve, a kutatási irányokat együtt meghatározva lehetőséget teremtettek a további, a projekt lezárását követően is folytatható sikeres együttműködéshez.

(OTS)

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások