A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
linea 970×550
Polacsek 970*250
Polacsek 300*300

Legkelendőbb a Pest megyei autópálya matrica

finn wellness 640*360

A https://e-autopalyamatrica.hu címen elérhető online értékesítő portál 10000 vásárlásból készült statisztikái szerint eddig D1-es személyautós kategóriában legkelendőbb a Pest megyei matrica az eddigi eladott mennyiség 57%-ával, Fejér megye és Győr-Moson-sopron megye 10 illetve 7%-kal áll, míg a legkevesebb megyei matricát Veszprém megyére vettek (0,15%).

A tipikus felhasználói tévesztések elkerülése végett vásárláskor minden esetben ellenőrizzük a rendszámot és a díjkategóriát, mivel a hibás adatokkal megváltott matrica esetén pótdíjfizetésre köteleznek minket. A díjkategória a forgalmi engedélyben szereplő hatósági bejegyzés (J, F.1 és S.1. mezők) alapján állapítható meg.

A díjak 2020-ban nem változnak, új fizetős szakaszok sem kerültek be a rendszerbe egyelőre. Az úthasználati jogosultságot mindig a díjköteles útszakaszra történő felhajtás előtt kell megváltani, bár érdemes tudni: korábban, ha valaki jogosulatlanul lépett fizetős útszakaszra, nem volt lehetősége elkerülni a pótdíjat, most már azonban egy felhasználóbarát és a jóhiszemű autósokat segítő szabály értelmében, ha az úthasználó 60 percen belül észreveszi, hogy e-matrica nélkül használja az adott utat, még megvásárolhatja az arra szóló jogosultságot. Így a véletlenül díjköteles útra felhajtók elkerülhetik a pótdíjfizetést.

(OTS)

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások