A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
kella 970×550
Lufi 970*250
Gancia 300*300

Amit sokan nem tudnak az autópályamatricákról

acapella 640×480

Igazi kincsesbánya egy ügyfélszolgálat – a beérkező kérdésekből a www.autopalymatrica.hu kielemezte, hogy mi nem világos, vagy félreérthető az autósoknak az autópályamatricákkal kapcsolatosan, íme a 6 leggyakoribb tévedés.

Jóformán nem ismert, hogy az online pályamatrica vásárlás előnye a benzinkutas vásárlással szemben – a megszokott gyors és kényelmes fizetésen túl – a felkészült ügyfélszolgálat, ami a vásárlás mögött áll. Benzinkútnál utólag nem tudunk sem kérdezni, sem reklamálni, pedig igen gyakori ügyféligény a bizonylat-ismétlés, érvényesség lekérdezés, lejárati értesítés, matrica átírás.

A hibásan vásárolt matricáknál leggyakrabban a járműkategória besorolását rontják el, ezen belül is a D1-D2 kategóriákat hajlamosak keverni az autósok. Főszabály, hogy a forgalmi engedélyben szereplő J, F.1 és S.1. mezők adatai határozzák meg a matrica-kategóriát.

Még mindig többen nem tudják, hogy ha véletlenül felhajtanak a pályára érvényes matrica nélkül, akkor 60 perc áll rendelkezésre pótolni a matrica beszerzését büntetés nélkül. Ilyenkor nagyon jól jön a telefonon egy mobil applikáció https://www.voxpay.hu/ amin keresztül azonnal megvásárolható a matrica.

Az úthasználat jogszerűségét az elektronikus értékesítési bizonylat, illetve az ellenőrző szelvény igazolja. Ha elektronikus úton vásároltunk matricát (SMS, online, mobil applikáció) akkor az e-mailben érkező nyugtázó értesítés szolgál igazolásként, melyet mindig szükséges megvárni, ezt követően nyugodtan felhajthatunk a pályára.

Másik kérdéskör a tervezés – melyik matricatípus éri meg leginkább? Ezt nem érdemes fejben kiszámolni, már számos kalkulátor segít pillanatok alatt az optimális megoldást megadni, Ft-ban megadva az egyes opciók költségét, térképes tervezővel (https://www.autopalyamatrica.hu/megyei-autopalya-matrica)

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. weboldalán is felhívja a figyelmet arra, hogy a díjköteles utakon lévő értékesítési helyek nem azt a célt szolgálják, hogy az aktuális utazáshoz vásároljunk matricát, hanem a későbbi utazásokhoz szükséges vásárlást teszik kényelmesebbé. Ezért ezeken az értékesítő helyeken éppúgy előfordulhat mobil csoportok általi ellenőrzés a díjak megfizetésére vonatkozóan, mint máshol.

(OTS)

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások