A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
stihl 970×550
Lufi 970*250
M-gel 300*300

Izgalmas WTCR szezont zárt Tassi Attila Sepangban

Acapella 640×480

Múlt hétvégén véget ért a Túraautó-világkupa, ám az utolsó versenyhétvége hihetetlen izgalmakat tartogatott a nézőknek, különösen a hazaiaknak. A HELL-KCMG csapat fiatal versenyzője, Tassi Attila nehéz kezdés után ismét megvillantotta tehetségét.

A WTCR szezon fináléját a malajziai Sepang versenypályán rendezték meg múlt hétvégén, ahol kezdetben a nagy meleggel, később a hatalmas esőzésekkel kellett megküzdeni a versenyzőknek. Habár a bajnoki címért folyó kiélezett küzdelem elvonta a figyelmet a mezőny többi tagjáról, a HELL ENERGY által szponzorált KCMG csapat pilótája, Tassi Attila okozott pár emlékezetes pillanatot szurkolóinak.

„Szerintem nyugodtan mondhatom, hogy őrült hétvége volt a malajziai, méltó befejezése a szezonnak. Nekem sajnos nehezen indultak a szabadedzések, az első futam időmérőjén nem sikerült egy gyors kört se menni, de ez legalább motivált, hogy kijavítsam a hibát a 2. és 3. futam időmérőjére. Sikerült is összekapni magam, ha nem tart fel az egyik versenytársam, meg lehetett volna a Q3. Viszont így is az első futamon 8 helyet javítva a 13. helyen értem célba, annak ellenére, hogy nagyon alulkormányzott volt az autó a slick-esőgumi kombináció miatt, ami nem bizonyult jó választásnak. A második futamon is nagyon jól sikerült a rajt a 12. helyről, már az első kanyarban a 4. helyen voltam, amikor hátulról belém jöttek és az ütközés következtében meghajlott a kerékfelfüggesztés. A csapatnak hála rendbe jött az autó, mire újraindították a futamot a szakadó esőben, de a boxutcából kellett rajtolnom. Így is sikerült feljönni a 16. helyre, amikor az utolsó előtti körben problémám akadt a sebváltóval és nem tudtam tovább menni. A 3. futam előtt már nem sok idő volt a szerelésre, így nem tudtam rajthoz állni. Nagyon csalódott voltam, de sajnos nem tudtam mit tenni. Az engem ért veszteségekért viszont kárpótolt, hogy Michelisz Norbi megnyerte a világbajnoki címet. Nagyon megérdemelte!” – foglalta össze a hétvégét Tassi Attila.

Tassit a szezonzáró hétvége előtt az MNASZ az Év Junior Autóversenyzőjének, az Autósport és Formula Magazin pedig hazánk 4. legjobb autóversenyzőjének választotta meg.

(OTS)

Fotó: Honda Racing / David Noels

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások