A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
lufi 970×550
Köki 970*250
Gancia 300*300

Elindult a 2020-as hazai autópályamatricák értékesítése

ATENOR23_LAKE11_Banner_300x250_SZZS

December 1-től a hónap végéig elővásárlásban kaphatók a 2020 évi hazai éves és megyei autópálya matricák. Érvényességük kezdete – a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan – 2020. január 1. napja.

Az elővásárlás komoly előnyöket tartogat. Egyrészt a céges felhasználók a matricák díját még a 2019-es évre elszámolhatják költségként. Másrészt a decemberben vásárolt autópálya matrica karácsonyi ajándéknak is kiváló. A kényelmi és gazdaságossági szempontok sem elhanyagolhatók: az ünnepi és év eleji teendők áradata előtt kényelmesen online elvégezhetjük ezt a fontos feladatunkat. Fontos tudni azt is, hogy egészen 2021. január végéig autózhatunk elővásárolt matricáinkkal, így összesen 13 hónap úthasználati jogosultságot kapunk.

Az elővásárlás interneten a www.autopalyamatrica.hu honlapon megtehető bankkártyás fizetéssel vagy online átutalással, akár mobil telefonon is. A vásárlási és fizetési módok közül az online világban egyre népszerűbbek a mobil applikációk. Autópálya matricák is megvásárolhatók a Voxpay mobil applikáción keresztül. Ez az app egyszeri regisztrációt követően bármikor gyors, egyszerű matrica vásárlási lehetőségét biztosít más, autósoknak szóló szolgáltatásaival együtt.

A hazai díjköteles útszakaszokat kizárólag érvényes úthasználati jogosultság birtokában lehet igénybe venni, ezért a D1 (motorkerékpár, személyautó), D2 (kishaszongépjármű, lakóautó, mikrobusz), B2 (busz), és az U (D2 és B2 kategóriák vontatmányai) járműkategóriák esetében a felhajtás előtt gondoskodni kell a matrica beszerzéséről. A tavalyi évtől jelentős könnyítést jelent az, hogy a felhajtástól számított 60 percen belül még pótdíj fizetés nélkül megvásárolható az autópálya matrica.

(OTS)

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások