A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
kella 970×550
Acapella 970×250
Polacsek 300*300

22 új terepjáró szolgál a magyar vízpartokon

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

2016. január elsejétől új időszámítás kezdődött a magyar sporthorgászatban. Megszűnt a kereskedelmi halászat a természetes vizeken, egyben a jelentősen átalakult és feladataiban kibővült Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) lett 2030-ig a legtöbb vízterület haszonbérlője. 2019-től a MOHOSZ az Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központon keresztül közfeladat-ellátó szervezetté is vált, a tárgyi feladatok ellátásához szükséges állami források egyidejű biztosítása mellett.

A horgászokat kedvezően érintő jogszabályi változásoknak köszönhetően már több, mint 552.000 regisztrált horgászról lehet beszámolni Magyarországon, s ez a szám 2,5 év alatt több, mint 165.000 fős növekményt jelent. A jelenleg 26 területi szövetséget, közel 1200 horgász egyesületet, továbbá 15 speciális jogállású gazdasági társaság tagot – köztük a Balaton és a Tisza-tó hasznosítóit, valamint a legjelentősebb haltermelőket – összefogó és koordináló MOHOSZ az ország legnagyobb hálózatos felépítésű civil szervezeteként védi, óvja a magyar vizeket és bennük a nemzeti kincsként is elismert, állami tulajdonú halállományt.

Az Agrárminisztérium a horgászszövetséggel, mint közfeladat-ellátó és stratégiai partnerével a megkötött szerződéseken keresztül a „halgazdálkodási feladatok támogatása” fejezeti előirányzatból, majd az állami horgászjegy bevételek átengedésével 2016-tól folyamatosan és kiemelten támogatja az állami tulajdonú természetes vizek halőrzésének fejlesztését, az őshonos halállományok védelmét.

A sikeresen lezárt közbeszerzési eljárások, majd a szerződéskötések után már eddig is több ütemben került sor a halőrzést támogató technikai eszközök, valamint a halőri egyenruhák átadására, továbbá jelenleg több körben folyamatban van a vízparti környezet karbantartását támogató és a vízminőséget megóvó-javító eszközök beszerzése és annak támogatása is. A technikai eszközök közül pedig kétségkívül a leglátványosabbak az egységes megjelenésű, speciális felszereltségű és korszerű szolgálati terepjárók és motorcsónakok.

A Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége Duna-parti telephelyén a horgászszövetség és további 17, sikeresen pályázó horgászszervezet részére 22 terepjáró került átadásra felelős kezekbe, s ezek hamarosan fel is tűnnek majd a Balaton, a Duna és Tisza partjain, valamint a nyertesek által hasznosított egyéb jelentős horgászvizeknél.

(OTS)

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások