A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
ATENOR23_LAKE11_Banner_970x250_SZZS
Vajdapair-hja-300×300

Benzin vagy dízel? Melyik a népszerűbb hazánkban?

finn wellness 640*360

A vezess. hu felmérést készített olvasói körében. Arra kereste a választ, mit preferálnak a magyar autósok: a keveset fogyasztó, modern dízelt vagy a magasabb fogyasztású benzinest?

A több ezer válaszadó közül a többség tervezi, hogy három éven belül autót vásárol, a megkérdezettek 50 százaléka pedig csakis használt autóban gondolkodik, lehetőleg 3-5 éves járműben. A válaszadók 54%-a benzines autót venne. Hogy miért?

A megkérdezettek a magas karbantartási költség, a magas károsanyag-kibocsátás vagy a rossz a megítélés miatt nem tervezik, hogy dízelautót vesznek. Sokan úgy érveltek, hogy egyszerűen nem éri meg a dízelautók magasabb árát kifizetni, mert nem valószínű, hogy megtérül a járműbe fektetett pénz. Elképzelhető, hogy a családtagok, barátok is befolyásolták valamelyest a döntést: a kérdőívből kiderült, hogy a válaszadók több mint 80 százalékának benzinüzemű autóval rendelkező ismeretségi köre van.

Fotó: Photo by Paul Fiedler on Unsplash

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások