A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_970x90_CM
Tesa 300*300

Az ExxonMobil és a Porsche kiterjeszti motorsport-technológiai együttműködését a Formula-E-re

Acapella 640×480

Az ExxonMobil kibővíti globális üzleti és műszaki együttműködését a Porsche-val: a 2019 / 2020-as szezonban a német luxusautógyártó az ExxonMobil termékeit használja majd a Formula-E versenysorozatban részt vevő autóiban. Az új együttműködési megállapodás eredményeként az ExxonMobil belép az elektromos autóversenyzés világába.

Az év végén Szaúd-Arábiában megrendezésre kerülő első versenytől kezdve a Porsche számára az ExxonMobil fogja biztosítani a nagyteljesítményű elektromos hajtóművekhez a Mobil márkájú hajtóműolajokat, amelyeket kifejezetten az elektromos járművek speciális igényeinek kielégítésére fejlesztettek ki.

„A Formula-E világába való belépésünk a Porsche partnereként nem pusztán korábbi sikeres üzleti kapcsolatunk kibővítését jelenti, hanem az autóversenyzés terén eddig is számos győzelmet biztosító együttműködésünk még magasabb szintre emelését” – magyarázta Russ Green, az ExxonMobil kenőanyag késztermékeit gyártó divíziójának alelnöke. „Miközben a Porsche megkezdi a versenyzést és bizonyítja elektromosgépjármű-gyártási technológiájának erejét, az ExxonMobil egy teljes Mobil kenőanyagcsaládot fejleszt ki, hogy segítse a Porsche új Formula-E csapatát a sikeres autóversenyzési hagyományok elektromosautó-versenyeken való továbbvitelében. A motorsport az a terület, amelyen csak a valóban kiemelkedő minőséget képviselő nagyteljesítményű kenőanyagok és olajok képesek hozzásegíteni a sikerhez a versenyzőket.”

Az elektromos versenyautók esetében olyan nagyteljesítményű kenőanyagokra van szükség, amelyek rendelkeznek a gépjármű akkumulátora által igényelt speciális tulajdonságokkal, ideértve az elektromos vezetőképességet, a hűtési jellemzőket és az anyagok egymással való kompatibilitását.

„Mivel az ExxonMobil már több mint 20 éve az egyik legfontosabb partnerünk a műszaki fejlesztésben, nincs olyan kenőanyaggyártó, amely nála jobban ismerné és értené a Porsche teljesítménnyel kapcsolatos filozófiáját” – fejtette ki Fritz Enzinger, a Porsche Motorsport elnökhelyettese. „Az ExxonMobil nem csak értékes segítője volt eddig is kereskedelmi tevékenységünknek, hanem fontos csapattagként támaszkodtunk rá az első helyezésért folytatott küzdelmünkben a bajnokságokon Sebringtől Le Mans-ig. Teljesen egyértelmű volt számunkra, hogy abban a Formula-E csapatunkban is ott van a helye, amellyel a Porsche belép az autóversenyzés izgalmas, új korszakába.”

(OTS)

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások