A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
köki 970×550
Perfect Look 970*250
Tesa 300*300

Így vezess biztonságosan kánikulában

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

A kánikula megterheli szervezetünket. A nagy melegben jellemzően gyengébb a koncentrációképességünk, a hőség pedig sokakat tompábbá, figyelmetlenebbé tehet, mások türelmetlenebbé, ingerlékenyebbé válhatnak. Ezért a rendőrség a hőségben történő közlekedés kockázataira hívja fel a figyelmet.

Ha gyalogosként veszünk részt a közlekedésben: figyeljünk az autósokra. Ilyenkor romolhat az autósok reakcióideje, a reflexek tompulnak, a mozdulatok kapkodóvá válnak. Ne növeljük a balesetek lehetőségét, fokozottan figyeljünk oda az úton való átkelésnél.

Autósok: vegyük figyelembe, hogy a forróságban a gyalogosokra is jellemző a figyelmetlenség, bágyadtság, előfordulhat, hogy nem néznek alaposan körül, mielőtt lelépnek az útra. Aki hajlamos a melegben rosszullétre, a nap legforróbb óráiban ne üljön a volán mögé. Akár gyalogosan, akár autóval közlekedünk, figyeljünk oda fokozottan a közlekedés szabályainak betartására.

Ha feltétlenül szükséges kánikulában vezetnünk, legyünk kipihentek, álljunk meg gyakrabban pihenni, szakítsunk időt a felfrissülésre. Legyen nálunk hűtött ásványvíz és fogyasszunk kellő mennyiségű folyadékot. A napon álló gépkocsit indulás előtt szellőztessük ki és menet közben is gondoskodjunk az autó hűtéséről vagy a friss levegőről.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások