A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
kella 970×550
Acapella 970×250
Vajdapair-hja-300×300

Innen kapta a nevét a leggyorsabb, közúti forgalomra tervezett autó

acapella 640×480

Napjaink egyik legismertebb neve a luxusautók piacán a Bugatti, amit nem kis részben annak köszönhet, hogy nevükhöz fűződik a leggyorsabb, közúti forgalomra készült autó, a legendás Bugatti Veyron, amely 400 kilométer per órás sebességgel tud repeszteni, ha a tulajdonos talál egy arra megfelelő útszakaszt.

A francia autómárkát eredetileg 1909-ben alapították Molsheimben, ami akkor még Németországhoz tartozott egészen 1919-ig. A Bugatti már az első éveiben is az egyedi, precíz tervezésről és a kortársaihoz képest modern dizájnról volt híres.

Az első nagy sikereit autóversenyzésben 1929-ben szerezték, amikor egy privát versenyző Bugattival nyerte meg a Monacoi Grand Prix-t. A világhírnév felé akkor indult meg a márka, amikor 1937-ben és 1939-ben is megnyerték a 24 órás Le Mans-ot. Utóbbi versenyen Jean-Pierre Wimille mellett Pierre Veyron ült a volán mögött. A francia pilóta után kapta nevét a Bugatti eddigi leggyorsabb modellje, a Veyron.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások