A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
mgel 970×550
acapella 970×250
Finn wellness 300×300

Nehéz hétvégén van túl Tassi Attila

ATENOR23_LAKE11_Banner_300x250_SZZS

A fiatal tehetség a pénteki szabadedzésen a legjobb időt futotta a holland versenypályán, az időmérőkön azonban több problémája is akadt, így a mezőny végéről indulva nem sikerült pontot szereznie a futamokon. Tassi az eredmények ellenére is rendületlen kitartással, pozitívan tekint a jövőbe.

A WTCR szezon negyedik versenyhétvégéjének Zandvoort adott otthont, ahol a magyar pilóta, Tassi Attila, 2018-ban dobogós helyezést ért el a TCR Europe versenysorozatban, így nem csoda, hogy a pénteki szabadedzésen övé volt a leggyorsabb köridő.

Tassi a szombati időmérőn a 22. helyen végzett a szoros mezőnyben. Az első futamon a 18. helyen ért célba, azonban a verseny utáni vizsgálat során a bizottság a motorvezérlő egységben talált egy szenzort, ami nem volt csatlakoztatva, és mivel az esetet szabálytalanságnak ítélték meg, diszkvalifikálták a magyar versenyzőt a futamról. A vasárnapi időmérőn mindössze 0,2 másodpercen múlt a fiatal pilótának a második kvalifikációs körbe jutás. Tassi így a második futamot a 21. helyről kezdte meg, sajnos azonban már az első körben nehéz helyzetben találta magát; a mögötte haladó Tom Coronel rövid dulakodás után végül a kavicságyra küldte, így ezzel véget ért számára a futam. A hétvége utolsó futamán sem sikerült pontot szereznie Tassinak: a 22. helyen zárta a vasárnapi napot.

„Jól indult a hétvége, a pénteki szabadedzésen elért első hely megalapozta a jó hangulatot a csapatban, ezért nagy reményekkel indultunk neki a következő napoknak. Az időmérőkön nagyon szoros volt a verseny, az, hogy csak 0,2 másodpercen múlott, hogy bejussak vasárnap a Q2-be, szerintem bizonyítja, hogy megvan az erő a kocsiban. Úgy érzem, hogy én is nagyon sokat fejlődtem már idén, pedig még csak a 4. versenyhétvégén vagyunk túl, de bízom benne, hogy lassan beérik mindaz, amit eddig tanultam, és az eredményeken is látszani fog a javulás.” – mondta Tassi Attika. „Csalódott vagyok, hogy nem sikerült pontot szereznünk, sosem jó a mezőny végén célba érni, még rosszabb, ha kilökik az embert. Most szerencsére lesz egy pár hét szünet a következő versenyig, igyekszünk addig is minél többet készülni és remélem, hogy Németországban megint pontszerző helyeket tudunk szerezni.”

(OTS)

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások