A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
tesa 970×550
EfEf 970*250
M-gel 300*300

A Nissan visszavonta az új X-Trail angliai gyártási tervét

Acapella 640×480

A Nissan eredetileg Angliában tervezte legyártani új Qashqai és X-Trail modelljét, ám a cég meggondolta magát. A gyártás nyáron indul majd Japánban. Gianluca de Ficchy, a Nissan európai részlegének elnöke üzleti okokra, valamint az Egyesült Királyság és az EU közötti bizonytalan kapcsolatra hivatkozott.

A gyártási tervek visszavonásáról szóló bejelentés után az üzleti ügyek minisztere, Greg Clark “komoly csapás”-nak nevezte a Nissan döntését, a brit autóipari szektor és az angliai Nissan-gyár térsége is igen rosszul járt ezzel, mivel így valószínűleg felesleges az üzem és az alkalmazotti gárda korábban kilátásba helyezett bővítése. Clark ugyanakkor elmondta, a Nissan megerősítette, hogy munkahelyeket nem számolnak fel a sunderlandi üzemben, a Qashqai, Leaf és Juke modelleket továbbra is itt gyártják.

A brit autógyártók és -kereskedők szövetsége azonban ötévi mélypontról beszél a tavaly Nagy-Britanniában gyártott személyautók számát tekintve, valamint a brit autóipari beruházások értéke is csaknem a felével esett vissza. Az ok a Brexit-folyamatot övező bizonytalanság.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások