A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Gancia 970×550
EfEf 970*250
Polacsek 300*300

Így jégmentesítsd a szélvédőt

ATENOR23_LAKE11_Banner_300x250_SZZS

Reménykedhetünk benne, hogy korán érkezik a tavasz és az enyhülés, ám addig is nem árt felkészülni arra, hogy a szélvédő jégmentesítésére értékes perceket kell áldoznunk a reggeli indulás előtt. Hogyan spórolhatunk egy kis időt? Íme néhány ötlet.

Extra jégkaparó a zsebben

Jó, ha mindig van jégkaparó az autóban, de amikor egy különösen hideg éjszakán befagynak az ajtók is, nem sok hasznát vesszük az autóban ragadt eszközünknek. Érdemes az autón kívül is tartani egyet, még hasznosabb, ha mindig nálunk van, például a kabátzsebünkben. Így lekaparhatjuk a szélvédőről a jeget, míg arra várunk, hogy a jégoldó spray hatására kiolvadjon az ajtó. Ne próbáljuk olyan tárggyal helyettesíteni a jégkaparót, ami kárt tehet az üvegben.

Téli ablakmosó folyadék

A téli ablakmosó folyadék gyorsan megolvasztja a jeget, így megkönnyíti a jégkaparás folyamatát. Ha beköszöntenek a fagyok, javasolt beszerezni és a szélvédőmosó folyadékhoz adagolni a téli ablakmosóból.

Fedjük le az autó ablakait

Jó stratégia lehet a megelőzés: ha lefedjük az autó ablakait, az megakadályozza a jégréteg kialakulását. Erre a célra használható speciális fagyálló takarót, vagy bármi más, amit nagy hirtelenjében elő tudunk túrni a lakásból: végső esetben egy szemeteszsák is megteszi.

Használjunk jégoldó sprayt

Nehezebb a dolgunk, ha nem csak a szélvédőt borítja jég, hanem az ajtók és a zárak is befagynak. Tévhit, hogy a meleg víz ilyen esetekben bevethető: a nagy hőmérséklet-különbség nem tesz jót az ablakoknak, így inkább ne öntözzük meleg vízzel se a szélvédőt, se az ajtókat. A szélvédőhöz a fent említett tippek ajánlottak, az ajtókhoz, zárakhoz pedig beszerezhetünk fagyálló sprayt. Ez lehetőleg legyen mindig kéznél.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások