A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
lufi 970×550
acapella 970×250
Linea 300*300

4 tipp a biztonságos téli vezetésért

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

A téli időjárásnak köszönhetően nő a balesetek száma az utakon. Főként a havas, jeges úton való közlekedés igényel fokozott figyelmet. Mire ügyeljünk, ha a biztonság évszaktól függetlenül a legfontosabb tényező számunkra a volán mögött?

Erre érdemes odafigyelni

  1. Létfontosságú a gumiabroncs: feltétlenül csak téli gumiabroncsokkal és megfelelő guminyomással induljunk útnak! Javasolt az akkumulátor töltöttségi állapotának ellenőrzése is, és a téli ablakmosó folyadék használata.
  2. A balesetmentes vezetéshez elengedhetetlen, hogy óvatosan bánjunk a gázzal és a fékkel, kerüljük a hirtelen kormánymozdulatokat, a havas, jeges felületeken ugyanis könnyen irányíthatatlanná válik autónk. Mindenképpen tartsuk be az előírt követési távolságot.
  3. Gondoskodjunk róla, hogy jól lássunk és mi is jól látsszunk a közlekedés többi résztvevője számára. Távolítsuk el alaposan a havat, jeget az autóról, és győződjünk meg róla, hogy semmi nem akadályoz bennünket a kilátásban. Ha a látási viszonyok szükségessé teszik, ne felejtsük el használni a fényszórókat és a ködlámpát.
  4. Lehetőleg ne vezessünk fáradtan! Szakértők szerint a balesetek közel 25%-áért a kialvatlanságot okolhatjuk. Ráadásul a téli viszonyok közötti vezetés sokkal jobban igénybe vehet minket: ha úgy érezzük, már nem tudunk koncentrálni, tartsunk pihenőt.
Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások