A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
stihl 970×550
Perfect Look 970*250
Köki 300*300

Könnyebb MotoGP-ről F1-re váltani, mint F1-ről MotoGP-re a világbajnok Lorenzo szerint

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_CM

Jorge Lorenzo, az ötszörös világbajnok motorversenyző egy német műsorban fejtette ki véleményét az egyébként nem túl gyakori váltással kapcsolatban. Lorenzo Max Verstappennel beszélgetett arról, hogy a motorsport két királykategóriájának pilótái mindig is érdeklődtek egymás iránt, többen ki is próbálták, hogy milyen átülni motorról versenyautóra vagy fordítva.

Lorenzo 2016 októberében Silverstone-ban tesztelhetett egy Mercedes W05-öt, amellyel Lewis Hamilton 2014-ben lett világbajnok. Az ötszörös világbajnok szerint a motorozás ahhoz képest olyan volt, mintha csak sétálni menne. A versenyautók egészen mást jelentenek, azt mondta, hogy szíven ütötte ezeknek az autóknak a leszorítóereje.

„Silverstone-ban ötösben padlógázon veheted be a kanyarokat, míg a MotoGP gépeken hármasban megyünk, nagyjából 30%-os gázadással” – indokolt a versenyző.

Azonban véleménye szerint a motorosoknak könnyebb egy F1-es autóba ülni, mint az autóversenyzőknek felpattanni egy motorra. A motoron ugyanis sokkal többet kell dolgoznod a testeddel, hogy bekanyarodj, és irányt válts, ehhez pedig nincsenek hozzászokva a Forma-1-ben edződött pilóták. Ráadásul bukás esetén a védőruhán kívül nincs semmi, ami megvédene.

A világbajnok kijelentésére a Red Bull tanácsadója kontrázott rá, aki azt mondta, hogy a tesztek során ketten, Dani Pedrosa és Marc Marquez azonnal versenyképes időket mentek az F1-es teszten, az energiaitalról elnevezett pályán. A szakember szerint a MotoGP ászai abszolút képesek lennének rá, hogy a Forma-1 élmezőnyében versenyezzenek.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások