A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Heszperidák 970×550
Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_970x90_CM
Henkel 300*300

Nem a világbajnoki címeit tartja a legfontosabb eredményének Alonso

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

A kétszeres Forma-1-világbajnok Abu-Dzabiban nyilatkozott arról, hogy sokkal büszkébb spanyol Nobel-díjára, mint az elsőségekre. Alonso 2005-ben kapta meg a spanyol Nobel-díjnak is nevezett kitüntetést, az Asztúria hercegnője-díjat, amivel a tudomány, a művészet, az irodalom és a sport területén elért sikereket díjazzák Spanyolországban.

Ezekre a legbüszkébb

De nem csak ezt a díjat tartja többre a világbajnoki győzelmeinél, arra is sokkal büszkébb a spanyol pilóta, hogy egész Spanyolországban népszerűvé tette a kétezres évek elején még csak nem is közvetített Forma-1-et. Most a három legnépszerűbb sport között van, de a versenyző ezért is örül annak, hogy a száguldó cirkuszban töltött évei alatt sikerült igazi ikonná válnia hazájában.

A spanyol klasszis 2001-ben debütált a Forma-1-ben, 32 futamon győzött pályafutása alatt, és ő az egyetlen spanyol, aki valaha futamot vagy címet tudott nyerni a sorozatban. 2005-ben és 2006-ban volt a csúcson, mindkét évben megnyerte a világbajnokságot.

A korábbi világbajnok jelenleg azért küzd, hogy Graham Hill után második pilótaként megszerezze a motorsportos Triplakoronát, vagyis a Monacói Nagydíj-győzelmet, a Le Mans-i 24 órás-győzelmet és az Indy 500-győzelmet is. Már csak az utóbbi hiányzik Hill beéréséhez, és ha az endurance-vb mellett tartósan az IndyCarra vált, ez össze is jöhet neki.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások