A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Heszperidák 970×550
Lufi 970*250
Tesa 300*300

Autó, ami kávéval megy

acapella 640×480

Gondoltad volna, hogy nem hagyományos „üzemanyaggal” is megtehetsz egy hosszabb távot? De ugyan kinek jutna eszébe mondjuk kávéval útnak indítani egy autót?

Volkswagen Sirocco, ami kávéval megy

A BBC-n közvetített Bang Goes The Theory csapata úgy gondolta, jó ötlet lenne hagyományos üzemanyag helyett kávéval működtetni egy autót. Így megalkották a Carpuccino névre keresztelt csodát. Egy Volkswagen Scirocco-t alakítottak át úgy, hogy kávéval működjön és ilyen módon sikerült is vele megtenni 338 kilométert Manchester és London között. Kísérletnek érdekes volt, ám valószínűleg sohasem fognak divatba jönni a kávéval hajtott járművek: az említett távhoz 70 kilogramm kávét használtak fel, ami átszámítva 140.000 forintba kerül (2000Ft/kg átlagárral számítva). Ráadásul 18-28 kilométer után már tankolásra volt szükség. Beláthatjuk, hogy Carpuccinoval járni sem nem olcsó mulatság, se nem túl praktikus.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások