A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
köki 970×550
Stihl 970*250
Heszperidák 300*300

Ezeket biztos nem tudtad a Formula E-ről

finn wellness 640*360

Csaknem négy éve indult útjára az elektromos autók versenyszériája, amelyet indulásától kezdve hatalmas érdeklődés kísér a szakmán belül és kívül is. A Formula-sorozatban nemcsak a verseny, hanem az alábbi érdekes tények is különlegesek.

A sorozat 10 pályája közül hét még soha nem rendezett semmilyen autóversenyt korábban. A széria monacói versenye volt az első olyan futam a hercegségben, amelyet nem a Monacói Nagydíj vagy a Historic Grand Prix keretében rendeztek. A környezettudatosság érdekében a széria hivatalos partnere, a DHL úgy vett részt a versenynaptár kialakításában, hogy minél kisebb környezetterheléssel járjon az autók szállítása.

Az indulásnál a széria pilótái közt két hölgy volt, az Amlin Aguri színeiben Katherine Legge, míg a Trulli GP színeiben Michela Cerruti szerepelt a Formula E első szezonjában. A verseny napja reggel szabadedzéssel kezdődik, majd jön az időmérő edzés, ahol a pilóták 1-1 mért kört tesznek meg mindkét autójukkal. Az öt leggyorsabb versenyző viszont egy Super Pole-on vesz részt. Az időmérő edzést egy kétórás szünet követi, mely során feltöltik az autókat. A futam során egy bokszkiállást teljesítenek a versenyzők, amikor autót cserélnek. Erre azért van szükség, mert az akkumulátorok még nem bírnak ki egy teljes futamot.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások