A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
linea 970×550
EfEf 970*250
Perfect look 300*300

Amerikai autó Amerikából? Így lehet

acapella 640×480

Ki ne álmodott volna arról, hogy legalább egyszer egy igazi amerikai autó volánja mögé üljön? Esetleg tulajdonos legyen? Van arra megoldás, hogy ottani autókat magyarországi vevők hazahozassanak, majd itt forgalomba helyezzenek, ez azonban elég bonyolult, de nem lehetetlen.

Így csináld

Van több olyan amerikai cég, amely kifejezetten erre a célra szakosodott és ilyen autók Magyarországra hozatalát intézi minden papírmunkával együtt. Nem meglepő módon az egyik legmegbízhatóbb ilyen céget egy több mint 2 évtizede kint élő magyar vezeti.

Az európai vevő kocsiját a shippingtohungary bárhol Amerikában kifizeti, majd Miamiba juttatja, ahol a papírmunkát elintézi. Ezután konténerbe teszik az autót. Egy konténerbe akár 4 járgány is elférhet. A konténert valamelyik nagy európai kikötőben rakják ki a hajók, ahol a helyi vámhivatal csak ritkán ellenőrzi a tartalmát.

Érdemes biztosítást kötni az autóra, mert egy esetleges ellenőrzés költségeit a tulajdonosra hárítják, ahogy azt is, ha az autó a konténerrel együtt a tengerbe esik és ki kell szedni. A kikötőből aztán kamionon érkezik a konténer Magyarországra, ahol a többi, a cég által feladott autóval együtt ki kell szedni a gondosan összeácsolt rögzítésről.

Innentől már csak az itthoni papírmunka marad, de azt már nem a cég, hanem az újdonsült tulajdonos intézi, hacsak nem bíz meg ezzel is valaki mást. Ezzel a módszerrel nagyjából az európai ár 2/3-áért lehet autót vásárolni.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások