A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
polacsek 970×550
EfEf 970*250
EfEf 300*300

A vártnál lassabban készül a Mercedes-AMG One

finn wellness 640*360

A Mercedes mérnökei egy éve jelentették be a Forma-1-es technikákra épülő utcai sportkocsi kifejlesztését, amelynek elkészülése úgy tűnik, még várat magára. A Mercedes-AMG One projekt jelenleg nagyjából 9 hónapos csúszásban van a tervezett ütemezéshez képest.

Forrás: mercedes-amg.com

Az elképzelések szerint több mint 1000 lóerőt, kevesebb mint hat másodperces 0-200-as gyorsulást és 350 km/h végsebességet tud majd az az autó, amely a Forma-1-es 1,6 literes turbófeltöltéses, fékenergia visszatáplálásos, a turbófeltöltő többletenergiáját is visszatápláló hibrid erőforrásra épül majd. Ezt a technikát persze nem könnyű utcai autóba építeni. Például azért, mert a versenyautók alapjárata 5000-es fordulatszám körül van, az utcai autóban viszont 1200 körüli stabil üresjáratot szeretnének elérni. Csökkenteni kell a hőtermelést és zajterhelést, kihívást jelent az emissziós előírásoknak való megfelelés, valamint a versenyeken tankolt üzemanyag helyett természetesen a normál kereskedelmi forgalomban kapható benzinnel kell üzemelnie a megálmodott autónak.

A jelenlegi ütemezés szerint 2020 második felére érkezhetnek meg az első szériagyártású példányok.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások