A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
linea 970×550
EfEf 970*250
Polacsek 300*300

Így változnak az üzemanyagok jelölései

acapella 640×480

Idén ősszel az oktánszámon alapuló jelölést új váltja fel, tervek szerint október 12-től jön a változás az Európai Unióban. A zöld-sárga színkód eltűnik, fekete-fehér címkék kerülnek elhelyezésre.

Ezek lesznek az új jelölések

A benzint egy körben elhelyezett E betű és egy szám jelöli majd, így E5 (95-ös vagy 98-as oktánszám és legtöbb 5% etanol), E10 (95-ös vagy 98-as oktánszám és 10% etanol) és E85 (85% etanol) közül választhatnak az autósok. A gázolajat egy négyzetben elhelyezett B betű jelöli. Aki alternatív üzemanyagot tankol, a rombusz jelzést keresse.

Az Európai Unió 28 tagállamában, ezen kívül Izlandon, Norvégiában, Lichtensteinben, Macedóniában, Szerbiában, Svájcban és Törökországban vezetik be az intézkedést. Nem érdemes azonban amiatt aggódni, hogy egy sietős tankolás során nem megfelelő üzemanyag kerül a tartályba: a kötelező jelölések mellett a régit is fent hagyhatják a töltőállomások tulajdonosai, így akinek időre van szüksége, hogy megszokja az új jelöléseket, a régi jelölésre támaszkodhat.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások