A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
Gancia 970×550
Tesa 970*250
Heszperidák 300*300

Így maradj nyugodt, ha autópályán vezetsz

acapella 640×480

A nyaralás alkalmával gyakran elkerülhetetlen, hogy azok is autópályára menjenek, akik alapesetben félnek a gyors haladástól. Ha bizonytalan vagy, akkor az a közlekedés többi résztvevőjének sem jó.

Az első és legfontosabb dolog: nem kell és nem is szabad folyamatosan a külső sávban haladni. Ha bizonytalan vagy, akkor érdemes a belső sávban haladni. Így elkerülheted, hogy folyamatosan levillogjanak a hátad mögé 140-nel vagy még gyorsabban érkező autósok.

A belső sávban haladással nemcsak te leszel nagyobb biztonságban, de megelőzheted a dugók kialakulását, amit sokszor a külső sávban lassan haladó autósok okoznak. Egy felmérés vizsgálta, hogy miért nem szeretnek egyesek autópályán vezetni, a leggyakoribb válasz pedig az volt, hogy a többi autós nagyon közel kerül járművéhez.

Azok, akiknél szorongást okoz már csak a gondolata is az autópályán való vezetésnek, a leggyakrabban attól tartanak, hogy balesetet szenvednek nagy sebességnél. Az is gyakori félelem, hogy a többi járművet nem tudják kontrollálni, így valaki más miatt szenvedhetnek el balesetet.

Érdemes szembenézni a félelmünkkel. Ha nagyon erős, akkor annak minden bizonnyal lelki okai vannak. Érdemes ezeket egy terapeuta segítségével feldolgozni. Ha nincs szükség hosszabb belső feldolgozásra, akkor fokozatosan érdemes kimenni az autópályára. Ezt akár oktatóval is meg lehet tenni, amelynek általában óránként 3000 forintos díja van.

A vezetéstől való félelem teljesen csak vezetéssel küzdhető le. Viszont lehet stresszkezelő, meditatív módszerekkel rákészülni, lehet vezetés közben megnyugtató zenét hallgatni, de csak olyan hangerővel, hogy ne vonja el a figyelmünket.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások