A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
köki 970×550
Linea 970*250
Stihl 300*300

A Bridgestone szervizpartnerei körében végzett felmérést, a vezetési stílust és az abroncsok állapotát vizsgálták

Acapella 640×480

A Bridgestone felméréséből kiderül a nemek közötti különbség a vezetési stílus és az abroncsok állapota tekintetében. A férfi autósok általában hamarabb kénytelenek cserélni az abroncsot, a nők jobban kímélik a gumikat.

A felmérés eredményei

A gumiszervizek körében végzett felmérés megmutatja, a nemek közötti különbség nemcsak az abroncsok állapotában, de a jellemző abroncs-sérülésekben is tetten érhető. Jellemzően a férfiak városban 10-15 km/órával, országúton pedig akár 20-30 km/órával is gyorsabban vezetnek, mint a női autósok és a kanyarokat is nagyobb sebességgel veszik be.

A férfiak főleg az abroncs széleinek rendellenes kopásából adódó problémák miatt kell, hogy a gumiszervizekhez forduljanak, ezen kívül abroncsaik futófelülete hamarabb eléri azt az állapotot, amikor már cserélni kell a gumikat. A női autósok gyakrabban fordulnak szakemberhez az abroncsnyomással kapcsolatos problémák miatt, de előfordulnak padkák és kátyúk okozta sérülések is. A defekt mindkét nem képviselői számára a leggyakoribb sérülés.

Annak ellenére, hogy a férfi autósok gumijai hamarabb elkopnak, hamarabb is fordulnak szakemberhez az abroncsok elhasználódása, sérülései miatt. Ezzel szemben a hölgyek akár az utolsó pillanatig is kivárnak, és jellemzően azért cseréltetnek gumit, mert már elöregedett és nem azért, mert elkopott. Ez jelzi, hogy kíméletesebben, óvatosabban vezetnek. A szervizek vezetőinek elmondása alapján, míg a hölgyek akár 5-7 szezonon át is használják az abroncsokat, addig a férfiak autóin mindössze 4-5 szezont bírnak ki.

A Bridgestone azt is vizsgálta, milyen szempontok alapján választanak az autósok abroncsot. Az ár fontos tényező, ám megfigyelhető az is, hogy mindkét nem képviselői kezdik előnyben részesíteni a minőségi abroncsokat, ennek érdekében pedig hajlandóak magasabb árat is fizetni.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások