A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
lufi 970×550
Lufi 970*250
Finn wellness 300×300

Műanyaghulladékból épít úszó parkot az Audi

Acapella 640×480

A tengereket szennyező műanyaghulladék hatalmas környezeti problémát jelent. Ezt az autógyártók is felismerték. A Volvo például tengerből kihalászott műanyagokból készít padlószőnyeget, az Audi pedig műanyaghulladékból épült úszó parkot épít.

Sziget szemétből

Az Audi partnere, a Recycled Island Foundation a Nieuwe Maas folyóban lebegő szemetet használta fel erre a célra. Az első szemétszigetet a rotterdami kikötőben nyitották meg többek között Rüdiger Recknagel, az Audi Környezetvédelmi Alapítvány ügyvezető igazgatója és Ramon Knoester, a Recycled Island Foundation alapítója jelenlétében.

A műanyagsziget felülete 140 négyzetméter, öt négyzetméteres műanyagelemekből áll és növények borítják, melyek gyökerei a vízfelszín alatt sűrű szövedéket alkotnak. A szigetek mozgathatók, így rekreációs helyszínként használhatók: akár egy kis vízparti ücsörgésre, akár szabadtéri koncertek megrendezésére.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások