A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
mgel 970×550
Becmol 970*250
Finn wellness 300×300

Ezért ügyeljünk a klíma tisztítására

acapella 640×480

Nem csupán egészségtelen, ha nem tisztíttatjuk rendszeresen a klímát és cseréltetjük a pollenszűrőt, a koncentrációra, éberségre is kedvezőtlen hatással van.

Figyeljünk oda a pollenszűrő és klímatisztításra

Ha megfázásra emlékeztető tünetek gyötörnek az autóban, esetleg nehezebben lélegzünk vagy sokat köhögünk, esedékessé válhat egy pollenszűrő-, illetőleg klímatisztítás autónkban. A pollenszűrő a virágportól és egyéb porszemcséktől véd meg minket, ezen kívül kis mértékben képes megszűrni az autó előtt haladó jármű kipufogógázait.

Ha a berendezés eltömődik, felfigyelhetünk rá, hogy az ablakok párásodnak, bágyadtabbak vagyunk, melegünk van, ugyanis oxigénhiányossá válhat az utastér. A párásodás azért problémás, mert a nedves környezet kedvez az egészségre káros gombák, baktériumok és egyéb mikroorganizmusok elszaporodásának. Ha bekapcsoljuk a ventilátort, akkor kiáramlik a rossz és egészségtelen levegő. Ezért fontos a klímatisztítás, és vele együtt a pollenszűrő cseréje. Ezt ideálisan évente két alkalommal érdemes elvégeztetni.

A kárpitozott részek tisztán tartását sem érdemes elhanyagolni, hiszen a belső kárpitokon is észrevétlenül lerakódik a por, amit aztán belélegzünk és köhögés, tüsszögés lehet a vége. A kárpitok tisztításáról másfél évente érdemes gondoskodni.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások