A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
tesa 970×550
Újház 970*250
Acapella 300×30

Öt érdekes tény az autókról

Acapella 640×480

Mennyit tudsz az üzemanyagról, az autórádióról vagy a fejtámla több funkciójáról? Öt érdekességet hoztunk, köztük olyat, ami hasznos információként is szolgálhat, a többi pedig egyszerűen csak érdekfeszítő vagy szórakoztató. Te tudtad ezeket az autókról?

A dízel nehezebb, mint a benzin

Egy liter dízel 0,87 kilogrammot nyom, míg a benzin 0,74 kilót.

Fejtámla – kényelem és biztonság

Több forrásból is ismert lehet az a tipp, hogy ha vészhelyzet esetén belülről kellene kitörni a szélvédőt, a fejtámla konzoljának alja kúpos felületével segítségünkre lehet ebben.

Az ablaktörlő múlja

Mary Anderson találmánya az ablaktörlő, 1903-ban használták először. Ő egyébként nem az egyetlen nő, aki az elsők között járult hozzá hasznos eszközzel az autóipar fejlődéséhez. Az irányjelző és a fűtés feltalálásában is részt vettek hölgyek.

Az első autórádió

A Motorola cég, vagyis egészen pontosan a cég alapítóinak nevéhez fűződik az első autórádió, amely 1930-ban bukkant fel és 130 dollárba került.

Állatnévre hallgató járgányok

Beetle, Impala, Mustang, Cougar. Ismerősek? És a Blackhawk, Bluebird, Puma, Wasp, Viper, Cheetah, Firebird, Phoenix, Lynx? Ez csak néhány a közel negyven állatnevet viselő autó közül.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások