A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
linea 970×550
Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_970x90_CM
EfEf 300*300

Újra megépíti legendás versenyautóját a Jaguar

ATENOR23_LAKE11_Banner_300x250_SZZS

Huszonöt darab vadonatúj, de teljességgel korhű D-Type fog készülni a Jaguar veteránműhelyében. A nulladik példányt ma mutatják be.

A Jaguar D-type az ötvenes évek egyik legsikeresebb versenyautója volt, a kocsi sorban háromszor nyert Le Mans-ban. A cég eredetileg 100 darab D-type építésében gondolkodott, de aztán csak 75 készült el belőle. Így aztán a Jaguar Land Rover Classic Works – a cégcsoport veteránautó-restaurálással és egyéb öregautós projektekkel foglalkozó ága – felhatalmazva érezte magát, hogy a cégvezetés egykori óhaja szerint elkészítse a száz példányig hátralevő 25 autót.

A mérnökök beleásták magukat a Jaguar archívumába, és az eredeti dokumentációkat felhasználva elkészítették a D-type teljességgel korhű, de modern gyártású klónját. Mivel 1955-ben rövid, 1956-ban viszont már hosszú orral készült a kocsi, a vásárlók (akik egyébként kizárólag magánúton vagy versenypályán vezethetik az autót, hiszen az egyetlen mai emissziós, zajkibocsátási vagy törésbiztonsági előírásnak sem felel meg) választhatnak, hogy melyik karosszériát szeretnék.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=l9r_HyaGoNo&w=640&h=360]

 

A D-type a Classic Works harmadik ilyen jellegű projektje: 2014-ben a Lightweight E-type elveszett példányait, 2017-ben pedig kilenc elpusztult XKSS-t reprodukáltak.

 

 

 

Adatforrás: Vezess.hu

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások