A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
lufi 970×550
Stihl 970*250
Újház 300*300

Bejelentették a 2018 Év Autója döntőseit

finn wellness 640*360

Bejelentették a 2018-as Világ Év Autója választás tíz döntős helyezettjét, vagyis a tavalyi év nemzetközi zsűri által legjobbnak vélt újdonságait. A lista nagy meglepetést nem hoz, de ennek ellenére érdemes ránézni.

Persze európai szempontból némi ferdítés is van a dologban, hiszen nem mindegyik modell jelent meg ugyanakkor az összes globális piacon. Ennek köszönhető, hogy például az Alfa Romeo Giulia is ott a listán, de mellettük az új Toyota Camry is kakukktojás, mivel az nem kapható Európában. A közös nevező az új BMW X3, az új Mazda CX-5, az új Land Rover Discovery, az új Nissan Leaf, a Kia Stinger, a Range Rover Velar, a Volkswagen T-Roc, valamint az új Volvo XC60.

Mellettük a zsűri egyes kategóriákban is nevezett, igaz, talán túlzás az újdonságok felsorolását annak hívni. A luxusautók szegmensében ugyanis az öt nevező (Audi A8BMW 6-os GTLexus LSPorsche Cayenne és Panamera) körülbelül le is fogja az év újdonságait. A sportautók mezőnye már színesebb, itt az Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, az Audi RS3, a BMW M5, a Honda Civic  Type R vagy a Lexus LC 500 lehet a befutó.

A városi autók koronájáért a 2018-as választáson a Ford Fiesta, a Hyundai Kona, a Nissan Micra, a Suzuki Swift és a Volkswagen Polo küzdhet. A zöld autók választásába pedig a BMW 530e iPerfomance, (számunkra érthetetlen módon) a Chevrolet Cruze Diesel, a Chrysler Pacifica Plug-In Hybrid, illetve a Nissan Leaf szólhat bele – ismerve a választást pedig itt már most egyértelmű győztest avathatunk a kizárólag elektromos modell személyében.

A legjobbak legjobbjairól a márciusi Genfi Autószalonon lebbentik fel a leplet, az abszolút győztest pedig az áprilisi New York-i Autószalonon hirdeti ki a zsűri.

 

 

Adatforrás: Autópult

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások