A kért oldal néhány másodpercen belül betöltődik
Hirdetés átugrása
perfectlook 970×550
Perfect Look 970*250
Köki 300*300

1000 lóerős hibrid hipersportkocsit villantott a Toyota

Lake11_Tavasz_Banner_Kampany_300x250_TELEX

A hibridséget ezúttal messze nem a környezettudatosság, hanem sokkal inkább a teljesítményfokozás indokolja. Tavaly decemberben a Toyota motorsport részlege, a Gazoo Racing kedvcsinálóként felvázolta egy új hipersportkocsi sziluettjét. Most pedig már teljes pompájában megtekinthető ez a keresztségben GR Super Sport Concept nevet kapott újdonság, melyet a 2018-as Tokiói Autószalonon lepleztek le.

A japán gyártó motorsport divíziójának fejlesztői lényegében nem tettek más, mint fogták a WEC sorozatban versenyző TS050 Hybridet, és abból elkészítettek egy némileg szelídített változatot. A borítás alatt egy 2,4 literes lökettérfogatú biturbó V6-os erőforrás és a vállalat legmodernebb hibrid rendszere rejtőzik, az összteljesítmény kereken 1000 lóerő.

Sigeki Tomojama, a Gazoo Racing vezetője további részleteket egyelőre nem kívánt elárulni a kocsival kapcsolatban. Azt viszont kihangsúlyozta, hogy a GR Super Sport Concept azt mutatja, hogy a Toyota motorsport részlege kőkemény versenyautókból fejleszt sportkocsikat.

A GR Super Sport Concept sokkal inkább versenyautónak, semmint utcai sportkocsinak tűnik, hiszen nincsenek normál fényszórói, hagyományos ajtajai és leengedhető oldalablakai, illetve slick gumik kerültek rá, mindenesetre nem kizárt, hogy a későbbiekben esetleg egy utcai változat is készül a mostani koncepcióautóból. Valami olyasmi, mint a Mercedes AMG Project One.

Akár most, akár a későbbiekben a "Süti beállítások" gomb megnyomásával módosíthatod a beállításaidat. A későbbiekben ezt a funkciót a főoldal alján találod.
Cookie beállítások